You are currently viewing Történet

Történet

  A legeslegelső anyag, amiből már a maiakhoz hasonló, kerek, kasírozott fülbevaló született, ez a barna alapon virágmintás retrocsoda. Egerben, egy csudajó turiban szereztem ezt a teljesen új, használatlan bútorszövetet.

  Ez nagyjából 2008-ban történt. Akkor még egri rajz szakos főiskolásként éltem a mindennapjaim, és ennek megfelelően sok szabadidővel, rengeteg ecsettel, némi ragasztóanyaggal, festékkel, na meg alkotókedvvel rendelkeztem. És mi mást csinál magának az unatkozó kollégista, aki mellesleg imád öltözködni, és feltűnő ékszereket viselni? Hát persze, hogy egy nagy, kerek, szokatlan mintájú fülbevalót, amilyet még sehol máshol nem látott!

Retró textil fülbevaló bútorszövetből

A nem mindennapi technika és anyaghasználat hát innen jött, így született az első Adris textil fülbevaló.

Magyarországon én készítettem először ékszert ezzel a technikával, azóta sem láttam, hogy használják rajtam kívül.
Innentől kezdve nem volt megállás. A legkülönfélébb patchwork textilekből és újra felhasznált, minőségi pamut ruhaanyagokból készítem az ékszereket, folyamatosan frissítve, bővítve a választékot. Az évek során az egyszínű fülbevalókra kézzel festett, magyar népi motívumok által ihletett madárkák is kerültek, így téve még különlegesebbé az ékszereket.

Az idei 2020-as év rengeteg változást hozott mindannyiunk életébe. A járvány kitörése óta tervezek, alkotok, így végre megújult arculattal várlak, amikor az oldalamra kattintasz. Több hónapnyi tervezés, és gondolkodás után megszületett az ötlet, hogy a textileket a különböző évszaktípusokhoz igazodva szerzem be (tavasz – nyár – ősz – tél – Johannes Itten elmélete alapján), és a hat fő arcformához illeszkedve tervezem meg a legújabb fülbevalókat.  Ezért hirdetem Neked való fülbevalóként az Adris ékszereket.
Célom, hogy bármilyen arcformához, és színtípushoz megtaláld a megfelelő ékszert, ezért tanácsadással is segítek, hogy sikeresen tudd kiválasztani a számodra legjobb színeket, mintákat, formákat. Küldetésemnek érzem, hogy ékszereim viselésekor magabiztosnak, ragyogónak érezd magad a tudatos, személyre szabott választás által.

Vélemény, hozzászólás?