You are currently viewing Kétrétegű szájmaszk készítése otthoni alapanyagokból
Virágos

Kétrétegű szájmaszk készítése otthoni alapanyagokból

Kétrétegű maszk készítése otthoni alapanyagokból

Szükséges eszközök

  • Pamut anyag (nem rugalmas)
  • Bélésnek szintén pamut anyag
  • Cérna
  • Varrótű, gombostű
  • Kalapgumi vagy pólófonal

Balról jobbra haladva kell nézni a képeket.

FONTOS! Még méretre vágás előtt egészben mosd ki mosógépben mindkét anyagot, majd vasald simára. A kész maszkot újra mosd ki 60 fokon még az első használat előtt, és vasald át. A mosást/vasalást (fertőtlenítést) minden viselés után ismételd, viselés közben ne nyúlj a maszkhoz, a maszk alá. Egy maszkot csak egy személy használjon!

Készítés menete:

1. Az egyik mintás fülbevalóanyagomból, (ez nálatok lehet egy szétvágott ágynemű vagy vékonyabb függöny, lényeg, hogy pamut legyen, ne rugalmas anyag) kivágtam egy 20×22 cm-es téglalapot, majd egy ikeás lepedőt (amit első mosásnál sikerült összemosnom pirossal) vágtam szét bélésnek, ezt 18×18 centis darabokra szabtam.

2. Egymásra helyeztem a mintás és az egyszínű lapot, majd a 22 cm-es oldalát a mintás anyagomnak behajtottam kétszer, ezt megtűztheted gombostűkkel, hogy könnyebb legyen a levarrás.

3. Varrógéppel átmentem a ráhajtott részen. Természetesen kézzel is végig varrhatod. Ezt a vékonyabb részt nekem sikerült a varrógéppel, a vastagabb, hajtogatott oldalait már én is kézzel öltögettem össze, mert nem vitte a gépem. A varrást ismételd meg a szemközti oldalon is.

4.-5.-6. A rövidebbik oldalaknál három-három hajtást csinálunk legyezőszerűen, kb egy centi széles legyen az egymáson fekvő rész. Néhány öltéssel férceltem, majd levasaltam.

7.-8. Behajtottam a mintás anyag széleit a még össze nem varrt oldalain, gombostűkkel megtűztem. Kézzel összeöltögettem a béléssel.9. Ha az arcodhoz próbálod a maszkot, le tudod mérni, milyen hosszú gumira lesz szükséged. Ebből két darabot vágsz, és hozzáöltöd a maszk négy sarkához. Én pólófonalat használtam gumi helyett, ha nincs otthon se kalapgumid, se pólófonalad, egy rugalmasabb anyagból készült régi pólódat szétvágva tudsz pólófonalat készíteni.

10.-11.-12. A maszk kész. Mosd ki, vasald át és használd körültekintően.

Ha a készítésben segítségre lenne szükséged, vagy elakadsz, bátran írj üzenetet ide: hello@adrisdesign.hu

Vélemény, hozzászólás?